Tajuatteko itsekään?

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd) ottaa voimakkaasti kantaa kokoomuksen presidenttiehdokasta Sauli Niinistöä vastaan. Ihalaisen mukaan Niinistö näyttää suhtautuvan nyreästi kolmikantaan ja olevan valmis lisäämään työelämän joustoja.
Helsingin Sanomat, hs.fi 21.1.2006

Voi kumpa presidentin valtuudet mahdollistaisivatkin näiden rakkaiden työväenliittojen polkemisen kuraisen loskalumen alle. Valitettavasti Ihalainen kuitenkin puhuu läpiä päähänsä, eikä Suomen talouskasvulle ole edelleenkään tulevaisuudessa luvassa positiivisempia näkymiä sosialistiholhoojien nyhtäessä pohjamudissa polkevilta valtion elättäjä-firmoilta viimeisetkin pennit pesästä. Lopettakaa vihdoin se itkeminen ja herätkää todellisuuteen. Japanilaisilla on lomaa vuodessa neljä päivää, eikä kukaan valita.

* * *

Perjantaisen Tokyo Towerissa pistäytymisen jälkeen suuntasin Juhan kanssa Tokyo Dome Cityyn – pienehköön hengailualueen ja huvipuiston comboon. Fuji-kuy Highlands’in sekä maailman nopeimman vuoristoradan (uteliaille tiedoksi, 200 km/h) suljettua ovensa tältä syksyltä, päätimme korvikkeeksi kokeilla Dome Cityn hurjasti kolistelevaa vekotinta. Kyydistä kannatti maksaa, vaikkei maailman huippunopeuksiin tuolla päässytkään.

Heräsimme lauantai aamuna järkyttävään näkyyn. Tokioon oli satanut lunta. Eikä mitenkään vähää näinkin lämpimäksi paikaksi. Lunta oli (aamu)yössä kertynyt miltei kymmenen senttiä – eikä loppua toistaiseksi näy. Eilen kuitenkin varmistui menolentomme Bangkokiin, eikä enää ole pelkoa, että kolmenkymmenen asteen helmeilevä helle jäisi vain ohi kiitäväksi haaveeksi Tokion taivaalle.