Kioto vol 2

Nousimme vaunuun, johon aamun ensimmäiset työmatkalaiset olivat itsensä viimeisillä voimillaan raahanneet. Kymmenien silmäparien säästäessä kantajiensa voimia päivän koitoksia varten, seurasimme kaupungin ylle hiljalleen nousevaa aurinkoa. Kirkkaus valtasi hetkessä maan, nousevan auringon maan. Seuraavassa hetkessä nukahdimme, nopeasti pois hiljalleen heräilevästä Tokiosta kiitävään luotijunaan. Päivän excursio Kiotoon oli alkanut.

Heti Kiotossa herättyämme saimme hieman uusia tuulia aiempaan matkaan. Suuntasimme Higashi Honganjin temppeliin sekä Shoseien puutarhaan juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Seuraaville Kioton matkaajille mainittakoot mielekkäimmistä kohteista muuan muassa Kinkakuji – kultainen paviljonki, Ginkakuji temppeli puutarhoineen, tietenkään Nijo -linnoituksen laulavaa lattiaa unohtamatta. Päivän vierailu Kiotoon mielestäni on aivan riittävä, vaikka moni saattaisi kulttuuriaarteita pullistelevasta kaupungista muuta väittää. Yöelämään olisimme mielellään tutustuneet, mutta käytännön järjestelyistä johtuen se ei valitettavasti onnistunut.