Jännitys tiivistyy

Viimeisin Japanin tenteistä on nyt takana. Torstaina olisi jäljellä viimeinen tentti ever – se ihana makrataloustieteen perusteet. Toivottavasti nyt kolmannella yrityksellä kunnialla läpi. Olisipahan kandintutkinto kasassa…

Aamupäivän sekä lyhyiden, mutta aurinkoisten päiväunien jälkeen loppupäivä on kulunut enemmän tai vähemmän matkaa suunniteltaessa sekä makroa lukiessa. Ensimmäinen vaihtoehdoista on kuitenkin nostanut aste asteelta pientä kuumetta ja kiihkoa kohti kaukomaiden lämpöä. Tai siis, eihän nuo mitään kaukomaita täältä käsin ole, vaikka lentomatkaa reilut seitsemän tuntia tuonne tuleekin.

Muiden lisäksi rokotuslista on ollut tarkassa syynissä tänään. Vaikka joka matkaajan värisuoraan kuuluukin a- ja b-hepatiitti, mieliä ehti hivenen kiehauttaa minulta hankkimatta jäänyt Japanin aivotulehdus. Tämän hetkisten tietojen mukaan tauti on kuitenkin varsin kausiluontoinen tuolla kohdealueellamme, eikä nyt – ainakaan käsittääkseni – eletä touko-syyskuuta. Venäjän vankiloistakin tuttua kurkkumätää joku ehti ehdottamaan, mutta ymmärtääksemme emme kuulu riskiryhmään. Pienenä kutinana kuitenkin pohjalla on vielä osittain selvittämätön malaria.

Saimme vihdoin myös yhteyden Thaimaaseen matkanneeseen epäilyttävään, sekä kaikin puolin erikoiseen ystäväämme, Hentai-Masaan. Olemme mahdollisesti tapaamassa kyseisen herrasmiehen Pattayan rannoilla tuossa sunnuntain tienoilla. Jos siis, rakkaat lukijat, satutte hiippailemaan kyseisissä turistiloukoissa, ottakaa epäilemättä yhteyttä. Thaimaassa ei kuitenkaan olisi tarkoitus ruskettua paria päivää kauempaa, Kambozhan ja Vietnamin viidakoiden kutsuessa huomaansa seuraaviksi kolmeksi viikoksi. Tuona aikana minut ja Juhan tavoittanee Suomen puhelimesta, parhaiten tekstiviesteillä. Mikäli sikäli kenttää noissa kammioissa on.

Lähtö siis lauantaina. Siihen mennessä lienee lisää kidutusta luvassa kuitenkin tännekin.