Hiljaista? Ei.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Naeba
Joulun välipäivinä Shinkansen kiidätti minut, Juhan sekä belgialaisen Reinerin reilussa tunnissa uusiin maisemiin. Loputtomalta vaikuttanut lumisade oli ottanut piskuisen vuoristokaupungin täysin valtaansa. Rinteiden juurella, 900 metrin korkeudella sijaitsi hotellimme, kaksimetrisen luonnonluminietoksen ympäröimänä.

Kolme ensimmäistä päivää kului tehokkaasti sankan lumisateen läpi laskiessa, kunnes neljäntenä päivänä luontoäiti siunasi lomamme täydellisellä auringonpaisteella. Näkyvyyden parannuttua rinnemarsalkka oli tehnyt myöskin suotuisen päätöksen, ja loputkin kondolit sekä hissit olivat avattu puuteria janoavalle kansalle. Täydellisempää ei olisi voinut olla, kun pääsimme nousemaan yli kahden kilometrin korkeuteen, laskeutuaksemme englantilaisen hiihtopummin seurassa syvän puuterilumen ympäröimään laaksoon auringosta kimaltelevan nietoksen rapistessa lautojen ja suksien alla.

Jottei tuosta ihanuudesta saisi liian väärää kuvaa, on totuuden nimissä myös kerrottava niistä kerroista, kun vauhti hyytyi tai väsyneet jalat tekivät kaatavat tepposet. Henkilökohtaisesti myönnän päästäneeni – sekä myös muiden suusta kuulleen tulleen – valtavan kirosanatulvan, upotessani rinnuksia myöten pehmeään lumeen. Jos näitä muutamia hikeä valtaisasti tuottaneita erehdyksiä ei lasketa mukaan, matka oli täydellinen, erinomainen sekä kaikin puolin makoisa.

Ageha
Japanilaiseen tapaan kuuluu viettää uutta vuotta rauhallisesti perheen parissa. Itse suuntasimme isolla porukalla Club Agehaan nauttimaan kahden tunnin jonotuksesta. Uurastus kuitenkin palkittiin, kun pääsimme sisälle yhteen Japanin mahtavimmista biletyspaikoista. Heti ensimmäisiä juomia tilatessamme baaritiskillä alkoi Cabaret -elokuvamusikaalista tuttu esitys, vähäpukeisten neitojen keikistelyn miltei taittaessa niskamme. Tai vähintään leukaluumme.

Yö jatkui perinteisemmän clubimusiikin tahdissa, kunnes lavalle nousi ehta sinfoniaorkesteri tuomaan omat antimensa DJ:n tahdittaman räväkän biitin päälle. Kerrassaan mainiota. Voisiko Suomessakin kokeilla joskus jotain omaperäistä? Ai niin. Siellähän olikin kaiken uuden kokeileminen kiellettyä.