Päiväunia ja papereita

Kouluun palautettavien tekstien, sekä tänään välttämättömien päiväunien sotkiessa normaalia arkirytmiä on taas kertaalleen tullut aika ottaa lyhyehkö katsaus Japanin uutistarjontaan.

* * *

Venäjän presidentin Vladimir Putinin sekä Japanin pääministerin Junichiro Koizumin tapaamisessa paljastui Venäjän rakentaneen kirkon rajakiistanalaiselle saarelle. Saari on asumaton. Uudesta ongelmasta huolimatta pääministeri hyväksyi presidentin kutsun saapua vierailulle Moskovaan kevällä 2006.

Helsingissä rynnäkkökiväärein varustautunut poliisi otti kiinni kultavarkaat. Japanissa poliisi ei uskalla ottaa kiinni rynnäkkökiväärein varustautuneita Yakuza-miehiä.

45 vuotias Japanilainen nainen synnytti koeputkihedelmöitetyn lapsen. Kyseinen, tiettävästi Japanin vanhin keinohedelmöitetty nainen synnytti terveen lapsen. Samaan aikaan Vihdin poliisi epäilee naisen surmanneensa itsensä sekä yksi ja neljä vuotiaat lapsensa polttamalla omakotitalonsa. Edellisessä tulipalossa nainen oli polttanut kuoliaaksi perheen toiseksi vanhimman pojan.

Suomessa parhaillaan esillä oleva lakiehdotus velvottaisi tekijänoikeuksia loukanneen yksityishenkilön kustantamaan tuomionsa julkaisevan sanomalehti-ilmoituksen. EFFI:n mukaan yksityishenkilöiden julkinen häpeärangaistus on täysin vieras Suomen oikeusjärjestykselle. Japanissa sanomalehdet sekä televisiouutiset julkaisevat kaikkien vakaviin rikoksiin tuomittujen nimet, kuvineen sekä asuinpaikkakylineen. Boonuksena pohjalla, junan eteen hyppäämällä päivänsä päättävien perheet joutuvat maksamaan noin 20 000 euroa siivous- sekä junan viivästymisestä aiheutuvia kuluja. Kieroimmat perheensä vihaajat ajavat tarkoituksellisesti vaimonsa ja lapsensa perikatoon tappamalla itsensä paremman tekemisen puutteessa.

* * *

Muuttuiko maailma edellisestäkään lehtikatsauksesta? Samaa ulostetta edelleen.

Uutisten lähteinä Helsingin Sanomat, Japan Today sekä Tokyo Metropoliz

Comments are closed.