Muuttuuko lippu?

Aika juoksee homehtuneiden kalsareiden tavoin karkuun. Paluulento on tasan kahden kuukauden kuluttua – tai siis ainakin alustava paluupäivä. Kaksi ja puoli kuukautta, paljon kokemuksia ja uusia kavereita takana.

Arkipäivät ovat täyttyneet tasaisesti koulusta, salilla ajoittain rehkimisestä sekä sillöin tällöin myös kaupoissa juoksemisesta. Viikonloppuina onkin aikaa nähdä kavereita enemmän, tavallinen arkirytmi kuitenkin taannut sopeutumisen – ja nähtävyyksien jäämisen sivummalle. Muutamia lomapäiviä yliopiston syyslukukaudelle tietenkin mahtui, Tokion ulkopuolelta on tosin tullut lähinnä nähtyä vain Kioto, Nikkoo sekä legendaarinen Hachijo Jiman saari.

Kuten varmasti monesti on käynyt jo ilmi, ilmat ovat alkaneet viiletä. Missään purevissa pakkasisssa ei vielä liikuta, normaali päivälämpö on 10 asteen paikkeilla. Kauniin auringonpaisteen kanssa mieleen tulee Suomen syksy, vaikka joulukuuta täälläkin elellään. Vuoristossa ilma on kuitenkin viilentynyt radikaalisti. Laitettuna samaan yhtälöön Horo-Juhan lähestyvän Tokioon saapumisen sekä orastavan joululoman kanssa, tulokseksi saadaan hulvattomia matkoja ympäri Japania – suksilla sekä ilman.

Lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat toistaiseksi hieman savuverhon takana. Yliopistomme lukukausi loppuu tammi-helmikuun vaihteessa. Aika näyttää, muuttuuko paluulennon päivä viikolla kahdella, parhaassa (tai pahimmassa?) tapauksessa puolellatoista kuukaudella. Nähtävää ja koettavaa vielä olisi, etenkin, kun yksi lukukausi on täysin riittämätön aika viettää vaihdossa.