Päivän mietelause, tuoreena aamiaispyötään

Rauhallisen koti perjantain jälkeen nousimme virkeinä lauantain seikkailuihin. Suuntasimme kohti Akihabaraa, tarkoituksenamme hankkia kamera Alille. Tottuneina tinkijöinä sekä elektroniikka helvetin taltuttajina päivän tärkein asia oli hoidettu alta aikayksikön. Uuttuutta hohtavan IXY700′n kanssa suuntasimme Yodobashi Cameran kodinkone osastolle. Mikään ei voita rentouttavaa puolituntista hierovassa nojatuolissa!

Matkalla tiellemme osui vähäpukeisia, PS2:n nyrkkeilypeliä esitteleviä neitokaisia. Tilanne oli kestämätön. Alin oli kiskaistava sensorein varustetut nyrkkeilyhansikkaat pieniin kätösiinsä. Toinen toistaan väkevämpi eletroninen vastustaja kupsahti kumoon 120 kiloisen potkunyrkkeilijän heiluttaessa muurinmurskaajiaan.

Melun, kuluttamisen sekä teknovälkkeen kehdosta suuntasimme täysin toisenlaisiin maisemiin. Päätimme tälläytyä pahimpaan tungokseen Harajukun ahtaille kaduille. Tapasimme ystävämme Ann’in, pienen Japanilaiseen gothismiin hurahtaneen punkkarin. Tyypillistä paikallisen nuorison tapaa mukaillen Ann oli puketunut Victorian aikaiseksi goottinukeksi. Katseita kääntävän oppaamme avustuksella tutustuimme tämän tyylisuuntauksen saloihin. Lievän sydänkohtauksen saattelemana totesin erään liikkeen metrin mittaisen Viktoriaanisen mallinuken olevan elävä. On erikoista, miten paljon enemmän kauhua metrin mittainen, viattoman näköinen lolita voi kanssaeläjiinsä kylvää, kuin esimerkiksi vihainen pikkurillitön sekä arpinaamainen Yakusa mies.

Kauhun kaapiessa selkäpiitä, muistin äkkiä nettisaitin joka viime keväänä tuotiin tietoisuuteeni. Kasapäin hylättyjä taloja, tehtaita, hotelleja sekä huvipuistoja. Rappeutuvia rakennuksia, tässä valmiiksi jo tiiviiseen ahdetussa maassa. En ollut koskaan aiemmin voinut uskoa, miten sykettä nostavia hylätyt tehtaat – sekä etenkin huvipuistot voivat olla. Maailman nopeimmalla vuoristoradalla loistavan Fuji-Q Highland huvipuiston suljettua ovensa tältä syksyltä, uskonkin lähteväni lomalla metsästämään todellisia kauhuja. En niinkään vuoristoradoista, vaan maanjäristyksen runtelemista aavemaisista maisemista.

Kuvat: http://home.f01.itscom.net/spiral/research.html