Pahoittelen, pakko kommentoida

Helsingin Sanomat, Verkkoliite 30.11.2005
Roomalaiskatolisen kirkon johdon tiistaina julkaiseman asiakirjan mukaan homoja ei voida vihkiä katolisiksi papeiksi. Asiakirjan tiukka kanta homoseksuaalisuuteen oli jo vuotanut etukäteen julkisuuteen.

Paavi Benedictus XVI:n hyväksymässä asiakirjassa sanotaan, että henkilöt, jotka ovat julkisesti homoseksuaaleja, eivät voi päästä papin virkaan. Lisäksi pappeus evätään niiltä, joilla on “syvällä piileviä” homoseksuaalisia taipumuksia ja niiltä, jotka tukevat julkisesti homokulttuuria.
Katoliseksi kirkonmieheksi voi asiakirjan mukaan kuitenkin päästä, jos henkilön homoseksuaalisuus on ollut “väliaikaisen ongelman ilmaus” ja jos hän on “selvästi päässyt” taipumuksestaan vähintään kolme vuotta aiemmin.
Asiakirja ei kerro, miten papiksi haluava voi todistaa, että hän on “selvästi päässyt” taipumuksestaan. Asiakirja ei koske jo papiksi vihittyjä henkilöitä, vaan pelkästään pappisseminaarilaisia.

Ei sitten tainnut tulla jeesustelijoilla mieleen, etta kieroutuneen ajanlaskumme alkuvuosina miehet poksayttelivat parempien ehkaisykeinojen puuttuessa b-rappuun niin naisia, miehia kuin lampaitakin. Jo varhais-Kreikkalaisessa kirjallisuudessa on useita mainintoja miesten valisesta ‘iloittelusta’.

Voisiko Vatikaani hieman rajoittaa? Ja mista helvetista kolmen vuoden toipumisaika homoudesta on repaisty? Toisaalta, enpa enaa ihmettele mista tekopyhyys on Yhdysvaltoihin pesiytynyt.