Shoppin’ till Droppin’

Hiljalleen edennyt lauantai ilta toi mukanaan – yllättäen – hienoisen nälän. Päätimme katkaista länsimaisen lihan ihanoinnin, ja siirryimme Koenjin aseman viereen isakaya’an. Isakayalla tarkoitetaan tietyn tyypistä tunnelmallisesti sisustettua paikkaa, jonne ihmiset tulevat nautiskelemaan ruoasta sekä juomasta. Annokset eivät koolla päätä järin huimaa, suurin osa asiakkaista lieneekin useinmiten paikalla vain viettämässä iltaa. Tämän kaltaisissa paikoissa asiakkaan odotetaan kuitenkin tilaavan ruokaa, eikä pelkästään heittäytyvän kapakkatunnelmaan huomaan.

Tässä kyseisessä isakayassa olemme vierailleet pariin otteeseen aiemminkin paikallisten kavereidemme kanssa. Koska tämä Shirokiya -niminen paikka on varsin kohtuu hintainen, päätimme sen antaa tyydyttää suuren nälkämme. 4000 jenin hintaan (noin 30 euroa) nautimme suolaherneitä, kanan sisäelimiä, lammasta, todella paljon lohkoperunoita sekä pullon sakea, joka hienoisen kieliongelman takia osoittautuikin viinin sijaan todella vahvaksi viiniksi. Tuohon samaiseen hintaan sisältyi myös paikalle saapuneen kaverimme Izumin oluet. Yksittäisistä tuotteista tuossa kyseisessä paikassa tuopillinen olutta oli ehdottamasti kallein, noin 5 euroa. Isakayat ovat varsin mukavia paikkoja viettää iltaa myös isommalla seurueella. Paikalliseen tyyliin kuuluen, ruokaa tilataan useita erilaisia annoksia kaikille jaettavaksi. Bonuksena tarjoilijat ovat varsin kärsivällisiä, ja sapuskaa voikin tilailla ripottain hiljalleen pitkin iltaa.

Sunnuntai päivänä lähdimme käymään Harajukussa. Friikisti pukeutunutta porukkaa ei ollut nähtävästi sateiselta tuntuvan sään takia paljoakaan liikkeellä. Tungosta tosin muuten riitti muillekin jaettavaksi. Vaatevalikoimat ovat Harajukussa jotain aivan käsittämätöntä luokkaa, vaikka liikkeet pääsääntöisesti ovat vain piskuisia putiikkeja. Merkkituotteiden hinnat ovat selkeästi Suomalaista tasoa alempana. Täydellinen paratiisi jokaiselle itseään arvostavalle shoppaajalle. Omia suosikkejani ovat surffiliikkeet, joista eräästä jouduin kauan kaipaamani pienemmän olkalaukun lunastamaan.

Sokerina pohjalla uuden SafriDuon harjoitus arena, Koenjin Pal-Streetin peliluolan rumpupeli.
Rummut