Piracy issue solved

Maanantai

Kansallinen vapaapäivä ei tuonutkaan riisipeltoja tullessaan. Normitapaan myöhäiseksi venähtäneen aamun saattelemina lähdimme Martinin, Maxin, Barryn (aka Marshall Mathers v2) sekä Ann kanssa Asakusaan. Sateinen reissu ei erityisen hohdokkaalta tuntunut, mitä nyt nähtiin Tokion vanhin temppeli. Saksalaisesta kirjallisuudesta viisastuneena Maximillian opasti meidät Budhalaisen(?) temppelin puhdistautumisrituaaliin. Onnentikut ennustivat minun odottelevan puolisoa sekä perheen jäseniä vielä muutaman hetken. Jos kyseessä on tuo samainen kolme viikkoa porukoiden saapumiseen, niin kiirettä pitää ;) Povattu lennätettiin pois sitomalla ennustus narulle, josta tuuli puhaltaa pahan onnen pois. Seuraavaksi hengitimme kaivosta nousevaa pyhää savua. Viimeisenä puhdistuksena pesimme kätöset lohikäärmeen sylkemällä vedellä. Nousimme portaat temppeliin. Markkinatalous on ainakin täällä vaikuttanut uskontoon varsin mielenkiintoisesti. Jumalan aika on tullut maksulliseksi, ja rukoilla sai vain jos heitti kolikon alttarille. Kiehtovaa.

Illassa ei sen enempää erikoista. Mörköryhmä on kuitenkin vihdoin aloittanut kauan kaivatun sekä kiivaasti keskustellun wc-tutkimuksen. Ensimmäinen kohde Mister Donut’in vettä säästävä käsien huuhtelun mahdollistava pönttö. Seuraavaksi suuntaamme kotoisten tuulien kautta haitekkiin.

Tiistai

Laiton verkkoyhteytemme ei ole enää piraatti. Tiistai iltana langattomaan verkkoon ilmeistyi suojaus, sekä verkon nimeksi Nekotalo 201. Kippaskappas, yhteytemme alkupää sijaitsee siis viereisessä huoneessa. Ei muuta kuin suklaalevy käteen ja ovelle koputtelemaan. Virolainen naapurin poika ei ollut moksiskaan verkon “lainaamisesta”. Päinvastoin, Lauri niminen tyyppi alkoi samantien kaivaa verkkonsa salasanaa meille. Kohtuuden nimissä sovimme maksavamme osuutemme verkkoyhteydestä. Tyyppi ei aluksi meinannut suostua ottamaan rahaa edes vastaan… Loppu hyvin, kaikki hyvin. Saimme noin 20 euron kuukausihintaan langattoman, käsittämättömän nopean internet-yhteyden.

Koulupäivinä aika juoksee karkuun varsin rattoisasti. Erityisesti tiistaisin, keskiviikkoisin sekä tostaisin, jolloin koulutädit ja -sedät viihdyttävät meitä vaivaisen puolentoistatunnin ajan. Massanhallintaa silmällä pitäen yliopistolla noina kolmena päivänä minua työllistää myös personal trainerini, The Big Ali. Ja jottei Nihongonin opiskelu kärventäisi kuihtuvia aivosolujamme täysin hermoromahduksen partaalle, välillä luonnollisesti on käytävässä rummuttamassa. Tänään tuossa kotoisaksi tulleessa pelipaikassa sattui kuitenkin mukava yllätys kaverimme Izumin kävellessä ohi. Kolmiviikkoinen kahvin puutostila sai meidän siirtymään muutaman korttelin Mister Donut’in viettelysten äärelle. Alkuilta ei kuitenkaan vielä ollut ohi, vaan saimme kuin saimmekin houkuteltua puolikkaasta bissestä humaltuvan Izumin yksille. Tämän kertainen kellaripaikka oli perinteiseen Japanilaiseen kapakkatyyliin sisustettu, todella viehkeä ja tunnelmallinen isakaya. Perinteisesti asiakkaan tilatessa ensimmäistä juomaansa, porukalle tuodaan pientä naposteltavaa, suolattuja herneitä esimerkiksi. Tässä Hambei -nimisessä kellarissa eteemme kuitenkin tupsahti pilkottu kaali. Mielenkiintoista. Alennuskupongin turvin kuitenkin nautimme ilmaiset oluet äärimmäisen mukavassa interiöörissä. Pikkusuolaiseksi kyytipojaksi tilasimme friteerattua juustoa, tiukkaan yhden euron hintaan. Päälle vielä rummutukset, ja ilta nukkumaan menoa vaille kasasssa.

Keskiviikko

Normaaliin tapaan lyhyen koulupäivän jälkeen salille, sekä oikeustieteellisen kattoterassille lounastamaan. Helmeilevässä auringonvalossa kypsyi idea Shibuyaan tutustumisesta. Tuo paikallisten bailupaikkana sekä suurimpien tavaratalojen kotina tunnettu alue sijaitsee asunnoiltamme vaivaisen 15 minuutin junamatkan päässä. Mahtavia super low waist boksereita sekä kännykän kilpavarustelutarpeita kummallisempaa matkalta ei hiljalleen huolestuttavan finansiaalitilanteen vuoksi jäänyt käteen. Alla kuva tuosta koreudesta, josta kaverimme Izumi totesi “Too gay to be gay”. Illan viimeisimpinä uutisina saimme tietää Juhan, Juhanin sekä kolmannen seikkalijan tulosta Tokioon Seoulista huomisella lennolla. Riehakasta menoa tiedossa ;)

Comments are closed.