and now even bigger one

Maa järisee taas. Kiemuraiset kotitehtävät keskeytyivät heilumiseen ja hytkymiseen. Ilmeisesti viime sunnuntaisen jyrinän jälkiliukkaat olivat lipsahtaneet päälle. Parinkymmenen sekunnin seinien heilumisen jälkeen ulkoa alkoi kuulua lukuisia päällekkäisiä hälytysajoneuvojen sireenien ääniä. Kaikista yllättävintä oli ehkä kuitenkin saman aikaisesti maanjäristyksen kanssa alkanut televisio lähetys. Rauhallinen mies selitteli niitä näitä, ja lähinnä ainoa minkä ymmärsimme oli, ettei tsunamia olisi tulossa. Alustavien tietojen mukaan paikallisella 1-7 asteikolla ihmisen kokema järistys olisi ollut 4, virallisemmin richtereinä 6,2. Hyvät hytinät siis. :) Tuloillaan oleva taifuuni kuitenkin näyttäisi suuntaavan rannikon suuntaisesti, eikä siis sisämaahan. Hyvä sinänsä, yhdelle viikolle luonnon tarjoamia elämyksiä on ollut ihan riittämiin.

Huomenissa olisi taas yhdentoista tunnin tuskientaival edessä. Viikonloppu kuitenkin koittaa piakkoin, rauhallisissa merkeissä yllättäen. Lauantain aurinkoon tarkoitus oli mennä picnicoimaan jalkapalloilun merkeissä, tosin Japan Motor Show on houkutellut varsin vakuuttavilla mainoksilla lähtemään visitoimaan tuossa 70 minuutin junamatkan päässä. Sää ehtii vielä kuitenkin monesti muuttua tuon Kirogi -nimisen paholaisen takia.

Niukkaan viime viikonlopun kuvaukseen pitänee vielä lisätä eräs onneton ihmiskohtalo. Kaikki – kuten moni muukin hieno tarina – sai alkunsa, kun yhdysvaltalais-korealainen kaverimme David oli kanssamme ulkoilemassa lauantaina. Sunnuntai aamuksi herra oli über-humalan vuoksi eksynyt Alin viereen nukkumaan, äkäisen tyttöystävän kärvistellessä yksin kotona. Eipä siinä aikaakaan, kun David pääsi kotiin, matkalaukut olivat valmiina ovella odottamassa. Tyttö päätti lähteä. Se sitten siitä. Juhanin sanoin varsin onnistunut keikka, tuloksena ainakin yksi tuhottu suhde. Aika näyttää miten Davidin käy, toivotaan parasta.