Orientaatiopaiva

Tultiin tanaan koululle ns. orientaatioon. NS siksi, etta paikallinen orientaatio ei mita ilmeisimmin sisalla alkoholivirvokkeita, mika sinallaan on taysin kasittamatonta. :)
Sophia University on ihan kasittamattoman kokoinen. Talla paakampuksella on kokoa enemman kun Mikkelin keskustalla. Talla hetkellaki ollaan 17 kerroksisessa rakennuksessa (joita campuksessa on monta) compulabissa.

Nipponin valloitus jatkuu edelleen kiehtovissa merkeissa kielta taitamattomana. Junamatkalla (siis ensin tosiaan oltiin kovalla vaivalla saatu junalippu ostettua) juna pysahtyi tavallisesti kesken matkaamme olevalle asemalle kuulutuksen saattelemana. Vaki tyhjeni junasta sekunneissa ja jaimme katsomaan hammastyneena ‘et mita vittua’. Noin viiden minuutin odottelun jalkeen tuli uusi kuulutus ja kaikki laiturilla seisoneet ihmiset ryntasivat takaisin junaan ja matka jatkui. Seuraavalla pysakilla sama juttu. Tosin juna ei enaa lahtenyt eteenpain. Siina sitten tuntemattomalla pysakilla tuntemattomia merkkeja tihrustelemaan, josko loytyisi menopeli koulun suuntaan. Onneksi eras avulias ohikulkeva keski-ikainen rouva tokaisi “ilaaven”. Loppu hyvin, tata normaalia hitaampi juna tosiaan lahtikin oikeaan suuntaan laiturilta 11. Pidetaan mielessa vastaisuuden varalta. ;)