Käytännön järjestelyitä

Ihan vaan tiedoksi seuraaville paikan päälle tuleville: joka paikkaan tarvitaan alien-id ja sen hakemiseen menee noin 2-3 viikkoa. Vaikka asuntoloissa asuminen ei ole ollenkaan suositeltavaa – mitä nyt muilta vaihtareilta on kuullut – hyvä puoli niissä on nettiliittymät. Saamme tosiaan alien kortit vasta kolmen viikon kuluttua, siitä nettiliittymän avaamiseen menee kuukausi. Paikanpäällä ollaan ehditty olla silloin jo 2 kk. No, pärjäisihän varmaan ilman liittymääkin, mutta koulun compulabit sulkevat ovensa pääsääntöisesti kello 17.

Netin käytön hankaluudesta kyrsiintyneenä ostin 3000 jenillä (noin 23 euroa) langattoman vekkokortin. Kyseisen laitteen ei kuulemma pitänyt toimia muissa kuin Japanin kielisissä Windowsseissa. Kannattaa olla itsepäinen. Anyway, kortti sisään, ja kippaskappas, lähistöltä löytyi kaksi suojaamatonta wlan verkkoa. Ei muuta kuin skype käyttöön :)

Valokuvia ei albumiin vielä ole kertynyt jaettavaksi. En ole viitsinyt kantaa isoa järjestelmärohjoa mukana tropiikkisäällä. Pikkukamera olisi kuitenkin tarkoitus ostaa tällä viikolla ja voitte olla varmoja, että myös te, rakkaat lukijat tulette tietämään, miltä Tokio näyttää.

Comments are closed.